Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chiliklubbor med majs- och potatissallad

Smakrika chiliklubbor med majs- och potatissallad passar utmärkt varma dagar. Tillaga dina saftiga, sweet chili-täckta klubbor och ringla en enkel dressing över potatis, lök och majs. Servera den goda salladen ljummen med den nystekta kycklingen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form. Ringla över sweet chili och strö på saltet. Tillaga i 225°C, ca 20 min. Kontrollera vid benet att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  2. Sallad: Skala och skär potatisen i bitar. Låt potatisen koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 10 min. Skala och finhacka löken. Låt potatisen rinna av och blanda med lök och majs.
  3. Blanda buljongen med olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över potatisen och strö på koriander eller persilja. Servera den ljumma salladen till nystekta kycklingklubbor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor
  • 1/2 dl sweet chili
  • 1/2 tsk salt
Sallad
  • 8 potatisar (8 potatisar motsvarar ca 750 g)
  • 1 gul lök
  • 1 dl majskorn (djupfryst eller från burk)
  • 1 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk koriander eller persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?