Chiligrillad fläskfilé | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chiligrillad fläskfilé

Dina gäster kommer bli överförtjusta i denna smakrika, chiligrillade fläskfilé! Gör en len limesås med fint sting under tiden som filén får ligga i den smakrika chilimarinaden. Bjud på grillade, möra köttskivor till såsen, sallad och potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa fläskfilén. Skölj, kärna ur och finhacka den spanska pepparn. Blanda med olja, limesaft, farin och salt i en plastpåse.
  2. Lägg i fläskfilén och låt marinera ca 2 tim i kylskåpet. Vänd påsen ett par gånger under tiden så att marinaden når allt kött.
  3. Sås: Rör ihop ingredienserna till såsen. Låt stå kallt till servering.
  4. Ta upp och låt köttet rinna av. Grilla fläskfilén på utegrill, i ugn eller grillpanna ca 20 min. Skär filén i tunna skivor. Servera fläskfilén med såsen, bakad potatis och en blandad sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 1 grön spansk peppar
  • 1/2 dl olja
  • saften av 1 lime
  • 1 msk Brun Farin
  • 1 tsk salt
Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • skal av 1 lime
  • 1/2 msk Brun Farin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan