Chiliättika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Chiliättika

Gör din egna chiliättika som du kan använda för att göra andra rätter mer intensiva och smakrika. Blandningen av ättiksprit, schalottenlökar, vitlök och en läcker chilifrukt placeras i en vacker burk och kombinationen blir högklassig.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ättikspriten, vattnet och sockret till 40-50 grader.
  2. Skölj chilifrukten. Skala löken och vitlöken.
  3. Lägg allt i en burk och häll på den varma ättiksblandningen. Sätt på ett tätt lock och låt stå i 2 veckor.
  4. Sila av ättikan och häll upp på en ren flaska. Förvara mörkt och svalt.

Ingredienser

Portioner: 6 dl
  • 4 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 färsk spansk chilifrukt
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan