Chicken Tikka med gurksallad

37
5
Chicken Tikka med gurksallad

Krämig Chicken Tikka med en lätt gurksallad och basmatiris är en matig och alltid lika populär middagsrätt. Grytan kan alternativt serveras med bröd, gärna indiskt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Chicken Tikka med gurksallad

Ingredienser

4 portioner
3 dl basmatiris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
600 g kycklinglårfilé
2 msk smör
1 tsk salt
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk finhackad ingefära
1 påse tikka masala spice mix (à 40 g) eller tikka masala curry paste (1 påse spice mix motsvarar 3 msk paste)
1 1/2 dl hel, skållad sötmandel
1 dl matyoghurt (10%)
1 dl vispgrädde

Gurksallad

1 gurka
1 dl matyoghurt (10%)
1 tsk torkad mynta
2 krm salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddblandningen för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria mjölkprodukter.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölkprodukterna med mjölkfria alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Susanna

2021-03-22

Ska det vara skållad mandel eller ska skalet vara kvar?

Bruno

2011-04-15

En god smak av Indien. En rätt som kommer att lagas många gånger i vårt kök. Kompisen och jag skar för små kycklingbitar (för barnen) och bestämde oss därför att mixa mandeln istället för hela såsen. Det blev ett utmärkt resultat som imponerade på våra respektive. Går troligtvis inte att misslyckas med denna rätt!

Nina

2011-04-11

Vansinnigt gott! I klass med den bästa indiska restaurang!