Chicken Tikka med gurksallad
Krämig Chicken Tikka med en lätt gurksallad och basmatiris är en matig och alltid lika populär middagsrätt. Grytan kan alternativt serveras med bröd, gärna indiskt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011
Ingredienser
4 portioner
3 dl basmatiris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
600 g kycklinglårfilé
2 msk smör
1 tsk salt
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk finhackad ingefära
1 påse tikka masala spice mix (à 40 g) eller tikka masala curry paste (1 påse spice mix motsvarar 3 msk paste)
1 1/2 dl hel, skållad sötmandel
1 dl matyoghurt (10%)
1 dl vispgrädde
Gurksallad
1 gurka
1 dl matyoghurt (10%)
1 tsk torkad mynta
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Men wow vad gott! Närmsta jag har kommit restaurang kvalitet. Jag mixade madeln också som tidigare nämnt!
Christina
2023-04-24Ska det vara skållad mandel eller ska skalet vara kvar?
Susanna
2021-03-22En god smak av Indien. En rätt som kommer att lagas många gånger i vårt kök. Kompisen och jag skar för små kycklingbitar (för barnen) och bestämde oss därför att mixa mandeln istället för hela såsen. Det blev ett utmärkt resultat som imponerade på våra respektive. Går troligtvis inte att misslyckas med denna rätt!
Bruno
2011-04-15