Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chicken Tikka med gurksallad

Krämig Chicken Tikka med en lätt gurksallad och basmatiris är en matig och alltid lika populär middagsrätt. Grytan kan alternativt serveras med bröd, gärna indiskt.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skär lök och vitlök i strimlor. Bryn kyckling, lök och vitlök i smör i en gryta eller en stekpanna. Krydda med salt.
  3. Tillsätt krossade tomater, ingefära, currypaste eller kryddmix och sötmandel. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  4. Plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och tillsätt yoghurt och grädde. Koka ytterligare 2 minuter.
  5. Gurksallad: Hyvla gurkan i långa remsor med en potatisskalare. Blanda gurkan med yoghurt och mynta. Krydda med salt.
  6. Servera grytan med riset och gurksalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddblandningen för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria mjölkprodukter.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölkprodukterna med mjölkfria alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 1 påse tikka masala spice mix (à 40 g) eller tikka masala curry paste (1 påse spice mix motsvarar 3 msk paste)
  • 1 1/2 dl sötmandel
  • 1 dl matyoghurt (10%)
  • 1 dl vispgrädde
Gurksallad
  • 1 gurka
  • 1 dl matyoghurt (10%)
  • 1 tsk torkad mynta
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan