Chiapudding med kvarg, blodapelsin och hasselnötter

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Chiapudding med kvarg, blodapelsin och hasselnötter

En krämig chiapudding som får en fräsch citruskick från blodapelsin. Kvargen ger extra protein och en mild syrlighet. Toppa med rostade hasselnötter eller solroskärnor för lite gott crunch. Perfekt som frukost eller mellanmål för dig som vill förbereda i god tid.

Två glasburkar med chiapudding toppade med skalad, skivad apelsin och nötter.

Ingredienser

2 portioner

Chiapudding

1 blodapelsin eller vanlig apelsin (3/4 dl saft, för 2 port)
4 msk chiafrön
1/2 dl mjölk
1 dl naturell kvarg (10%)
2 tsk flytande honung

Topping

1 blodapelsin eller en eller vanlig apelsin
1/2 dl rostade hasselnötter eller solroskärnor

Gör så här

00:15:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1508 KJ / 361 kCal
Fett22 g
Salt0.1 g
Kolhydrater20 g
Protein15 g

Testa liknande recept

  • Overnight oat “Morotskaka”
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lök och grönkålspaj med chorizo
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chiapudding med äpple och kanel
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad