Chiapudding med kvarg, blodapelsin och hasselnötter

En krämig chiapudding som får en fräsch citruskick från blodapelsin. Kvargen ger extra protein och en mild syrlighet. Toppa med rostade hasselnötter eller solroskärnor för lite gott crunch. Perfekt som frukost eller mellanmål för dig som vill förbereda i god tid.

Ingredienser
2 portioner
Chiapudding
1 blodapelsin eller vanlig apelsin (3/4 dl saft, för 2 port)
4 msk chiafrön
1/2 dl mjölk
1 dl naturell kvarg (10%)
2 tsk flytande honung
Topping
1 blodapelsin eller en eller vanlig apelsin
1/2 dl rostade hasselnötter eller solroskärnor
Gör så här
00:15:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1508 KJ / 361 kCal
Fett22 g
Salt0.1 g
Kolhydrater20 g
Protein15 g
Kommentarer