Chiapudding med kokosmjölk och färska frukter

God och lättlagad chiapudding som görs med kokosmjölk och får fin smak av kardemumma och vaniljsocker. Toppa kokoschian med yoghurt, söta frukter som satsumas och mango samt gärna passionsfrukter, nötter och lönnsirap.

Ingredienser
4 portioner
Chiapudding
1 förp kokosmjölk (à 250 ml)
3 msk chiafrön
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Till servering
2 småcitrus (gärna satsumas)
1 mogen mango
2 dl grekisk yoghurt (10%)
4 tsk lönnsirap
2 passionsfrukter
1 dl grovhackade cashewnötter
färsk mynta
Gör så här
04:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1693 KJ / 405 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater26 g
Protein8 g
Kommentarer
4 stFör mycket kolhydrater och för lite protein och dessutom ick svenska produkter. Tummen ner.
Peter
Väldigt gott, men tror inte att måtten stämmer riktigt. Blev inte så mycket pudding, utan snarare en tjock sås. Tror att det borde vara antingen mer chiafrön eller mindre vätska. Men som sagt - väldigt gott och enkelt!
Josefine
Hej Josefin och ni andra som undrat över mängden chiafrön. Vi har nu provlagat receptet och uppdaterat med ny mängd. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Det måste vara fel mängd chiafrön.
Nina