Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Enkel

Mannagrynsmellis

Ett mellanmål som definitivt går hem hos barnen! Kall mannagrynsgröt, eller mannagrynspudding, som serveras med enkel chiasylt på frysta bär. Lätt att göra, och riktigt gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka gryn, mjölk, kanelstång och salt på svag värme ca 5 minuter under omrörning. Låt svalna.
  2. Chiasylt: Lägg bär och vatten i en kastrull. Koka upp och rör ner chiafrön och honung. Rör om och låt sjuda ca 5 minuter. Låt svalna.
  3. Vänd ner kvargen i gröten. Fördela sylt och gröt i glas. Toppa med kokoschips.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och kvarg.

Näringsvärdet är beräknat på sötad kvarg och exkl. kokoschips.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 dl mannagryn
  • 8 dl mjölk
  • 1 kanelstång
  • 3/4 tsk salt
  • 2 dl vaniljkvarg
  • kokoschips (till topping)
Chiasylt
  • 250 g frysta blåbär eller hallon
  • 1 msk vatten
  • 3 msk chiafrön
  • 2 msk honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 727 kJ / 174 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer