Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Cherimoyaparfait med pepparkakor

Den exotiska cherimoya har ett mjukt och saftigt fruktkött med en smak som påminner om jordgubbe, ananas och banan. En smakpalett som blir perfekt i en gräddig parfait. En dessert som alla glassälskare kommer gilla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela cherimoyan och gröp ur köttet. Plocka bort kärnorna och mosa köttet med en gaffel.
  2. Blanda fruktköttet med citronsaft och yoghurt.
  3. Krossa pepparkakorna. Spara lite smulor till garnering.
  4. Vispa grädden till fast skum, blanda den med fruktyoghurten och pepparkakorna. Häll upp smeten i en form. Ställ den i frysen ett par timmar.
  5. Strimla citronmelissen och blanda den med de sparade pepparkakssmulorna.
  6. Skär parfaiten i bitar, strö över citronmelissen och ringla över honungen.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på pepparkakorna.
Gör glutenfri: Välj glutenfria pepparkakor
Gör laktosfri: Välj laktosfri matyoghurt och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt matyoghurt till mjölkproteinfritt alternativ, ex Sour Supreme (innehåller soja). Byt vispgrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 cherimoya
  • 1/2 msk pressad citronsaft
  • 1 dl matyoghurt
  • 6 pepparkakor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 kruka citronmeliss
  • 1 1/2 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1527 kJ / 365 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer