Cheesecake med citron och mynta

En fräsch bakad cheesecake med kardemumma och citron med botten av digestivekex. Cheesecaken får fin syra av crème fraiche och färskost, citronskal och mynta. Går bra att förbereda och förvara i frysen. Toppa med bär vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Ingredienser
8 portioner
Botten
1 krm hel kardemumma
10 st digestivekex
75 g smält smör
1/2 dl strösocker
Fyllning
300 g färskost
2 dl lätt crème fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronsaft
2 msk finhackad mynta
Till garnering
4 dl färska hallon, jordgubbar eller blandade bär
mynta
citronskal
gärna godisägg
florsocker
Gör så här
00:10:00
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1698 KJ / 406 kCal
Fett27 g
Salt0.74 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g
Kommentarer
31 stSupergod cheesecake! Smakerna citron och mynta gifter sig verkligen med varandra i kakan. Jag hade den inne i 40min och det var lite för länge för den blev aningen torr, 35min hade nog varit perfekt. Eftersom bilden inte visar det så vill jag berätta att det blir en väldigt tunn cheesecake, ca 3cm hög bara (med en form på 24cm i diameter). Jag hade nog önskat om den hade dubbelt så mycket fyllning och blev högre.
Siri
Gjorde den med glutenfritt kex. Tyvärr blev den misslyckad.
Pia
Tog 35 min i ugnen för mig. Supergott!
Lesley
Kan man frysa den? Och när skall jag iaf ta upp den innan den skall serveras? Lena
Lena
Hej Lena! Ja det borde gå bra att frysa kakan. Tina den sedan i kylskåp 10-12 timmar innan den ska serveras.
ICA-köket
Tog längre tid än 30 minuter i ugnen, men oj vad gott!
Anna
Show
Elin
Goda smaker men botten blev svampig och rinnig när den inte förgräddats.
Johanna
Enkel att göra och jättegod!
Rose
Jag hann inte smaka själv för den åkte med maken genom halva Sverige till svärmor. De sa att det var den godaste dessert de ätit. Jag litar på dem, de är kinkiga. 😀
Mona
Enkel att göra. Super god. Använd lite mer av färskpressad citron för mer smak.
Sandra