Cheesecake med citron och mynta

En fräsch bakad cheesecake med kardemumma och citron med botten av digestivekex. Cheesecaken får fin syra av crème fraiche och färskost, citronskal och mynta. Går bra att förbereda och förvara i frysen. Toppa med bär vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Ingredienser
8 portioner
Botten
1 krm hel kardemumma
10 st digestivekex
75 g smält smör
1/2 dl strösocker
Fyllning
300 g färskost
2 dl lätt crème fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronsaft
2 msk finhackad mynta
Till garnering
4 dl färska hallon, jordgubbar eller blandade bär
mynta
citronskal
gärna godisägg
florsocker
Gör så här
00:10:00
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1698 KJ / 406 kCal
Fett27 g
Salt0.74 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g
Kommentarer
Supergod cheesecake! Smakerna citron och mynta gifter sig verkligen med varandra i kakan. Jag hade den inne i 40min och det var lite för länge för den blev aningen torr, 35min hade nog varit perfekt. Eftersom bilden inte visar det så vill jag berätta att det blir en väldigt tunn cheesecake, ca 3cm hög bara (med en form på 24cm i diameter). Jag hade nog önskat om den hade dubbelt så mycket fyllning och blev högre.
Siri
2025-07-14Gjorde den med glutenfritt kex. Tyvärr blev den misslyckad.
Pia
2025-04-20Tog 35 min i ugnen för mig. Supergott!
Lesley
2025-04-19