Champinjonsoppa och varma mackor

16
6
Champinjonsoppa och varma mackor

Champinjonsoppa och varma mackor är en perfekt vardagsrätt som passar lika bra till lunch som till middag. Den krämiga och smakfulla champinjonsoppan serveras med varm macka med dijonsenap, rökt skinka, tomat och ost. Strimla över lite persilja över soppan, servera med mackorna och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2013

Champinjonsoppa och varma mackor

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
bakpotatis
250 g
färska champinjoner
1 msk
olja
1 l
kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk
timjan
1 tsk
vitvinsvinäger
-
salt och peppar
1 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 msk
dijonsenap
8
skivor toastbröd
150 g
rökt skivad skinka
2
tomater
150 g
skivad ost
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt grädden mot
havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Helena

2018-01-08

Det går inte att ladda ner rabatt kupongen "rökt skinka"

Redaktionen ICAse

2018-01-08

Hej Helena! Nu ska det funka! Hälsningar Michelle

Ann

2017-01-09

500 gram champinjoner ska det vara, så klart...

Ann

2017-01-09

För lite svampsmak i denna soppan. Öka till 500 champinjoner och ta svampbuljong i stället för kycklingbuljong! På tok för mycket dijonsenap! Rör ut 1 tsk Dijonsenap i lite smörgåsmargarin och bre på det på smörgåsarna.

Näringsvärde per portion

Energi 1857 KJ / 444 kCal
Fett 16.9 g
Kolhydrater 46 g
Protein 23.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept