Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Champinjoner på italienska

Champinjoner på italienska är ett läckert recept på champinjoner som fräses med vitlök, persilja, citronskal och kryddor. Pensla baguette med olivolja och grilla och du har ett festligt tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och pressa vitlöken. Fräs svamp och vitlök i olja några minuter tills de fått fin färg. Tillsätt strimlat citronskal, persilja och kryddor.
  2. Skär baguetten i skivor. Pensla dem med olivolja och grilla några minuter på varje sida, alternativt rosta brödet.
  3. Bre ett tjockt lager färskost på och toppa med en hög champinjoner.

För alla

Champinjoner på italienska innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår.
Gör glutenfri: välj glutenfri baguette.
Gör mjölkfri: byt ut färskosten mot mjölkfri softspread från t ex Beneviva eller Kung Markatta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • olja till stekning (gärna kryddad chiliolja)
  • skalet av 1/2 citron
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 liten baguette
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färskost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer