Caesaryoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Caesaryoghurt

Caesaryoghurt är en len sås med många och stora smaker som passar till alla maträtter. I såsen blandar du bland annat dijonsenap och sherry tillsammans med sardellfiléer och parmesanost vilket ger en fin sälta som passar yoghurtens syrlighet perfekt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggen i exakt 1 minut och 15 sekunder. Knäck dem i en skål.
  2. Blanda samtliga ingredienser väl, utom olja och yoghurt. Häll i lite olja åt gången under ständig omrörning.
  3. Blanda med yoghurten och krydda med salt och peppar.

Tips

Gott att doppa råa grönsaker i som drinktilltugg!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk sherryvinäger
  • 8 sardellfiléer
  • 3 msk riven parmesanost
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 dl olivolja
  • 3 väl avrunnen yoghurt
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan