Caesarsallad med chilimarinerad kyckling

En härligt krispig caesarsallad med ägg och kapris blir en utsökt lättare lunch som serveras med en chilimarinerad kyckling smaksatt med oregano. Parmesan och krutonger på toppen av salladen för lite extra lyx.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Ingredienser
4 portioner
Chilimarinerad kyckling
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
1 msk torkad oregano
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 msk soja
600 g kycklingfilé
Caesarsallad
1 dl grovt riven parmesan
1 ägg
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk kapris
2 dl matolja
2 romansalladshuvuden (à ca 200 g)
1 påse krutonger (à 120 g)
hyvlad parmesan till garnering
Gör så här
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
15 stfunkar väldig bra!!!
Toni
Jättebra recept. Dock var en tesked våra chiliflakes alldeles för mycket. Det blev inte riktigt ceasarsallad...
Mats
Jäkla bra marinad!
Mats
Jättegott!
Kajsa
Kyckling marinaden är fantastisk
Rut
Verkligen gott, ett superrecept. Ev kan det vara lite mindre chiliflakes
Rut
Jag gör min kyckling på annat sätt, men den här caesardressingen är väldigt god och lättgjord. Tar lite mindre citron och lägger till lite vitlök. Sedan lägger jag alla ingredienser i mixerskålen samtidigt, inklusive olja. Funkar utmärkt med Bamix, men säkert andra mixerstavar också. Se bara till att inte blanda runt innan du mixar.
Anna
Kycklingen blir enormt god o dressingen perfekt. Mycket god o uppskattad rätt!
Birgitta
Den bästa kycklingen någonsin, använder marinaden flitigt till kyckling även om gör annan rätt, sååå gott!
Jolanta
Hejsan! Jag blir lite förvirrad,ska kycklingen först delas i 3cm kuber och sen skäras i skivor????
Cecilia