Charmiga och busiga solskensbiffar med majs, köttfärs, gurkmeja och ägg. Köttfärsbiffarna steks och serveras sedan med skurna grönsaker, pasta och gärna en läcker tomatsalsa.
Ingredienser
4 portioner
400 g köttfärs
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 krm peppar
1/2 burk majs (à 340 g)
2 msk smör eller margarin till stekning
Gör så här
Tips
Om man inte gillar majs, går det lika bra med ärtor. Solskensbiffarna kan också serveras i varma pita- eller hamburgerbröd med exempelvis sallad och salsa eller gräddfilsås.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
1 st
Kommentar
Kanonbiffar som bara älskades av barnen! Lätta och snabba att tillaga. Barnen hjälpte till med att göra biffarna och åt sedan med stor aptit. Bara namnet i sig, busiga solskensbiffar, fick barnen att gilla dem. Biffarna är väldigt "barnvänliga" i kryddningen så vill man ha starkare får man nog krydda på lite extra. Majsen i uppskattades av bådes stora och små. De här kommer vi göra ofta.
Kommentar
Kanonbiffar som bara älskades av barnen! Lätta och snabba att tillaga. Barnen hjälpte till med att göra biffarna och åt sedan med stor aptit. Bara namnet i sig, busiga solskensbiffar, fick barnen att gilla dem. Biffarna är väldigt "barnvänliga" i kryddningen så vill man ha starkare får man nog krydda på lite extra. Majsen i uppskattades av bådes stora och små. De här kommer vi göra ofta.
Lena
2007-04-11