Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Busiga solskensbiffar

Charmiga och busiga solskensbiffar med majs, köttfärs, gurkmeja och ägg. Köttfärsbiffarna steks och serveras sedan med skurna grönsaker, pasta och gärna en läcker tomatsalsa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ägg och köttfärs till smidig smet. Krydda färsen med salt, gurkmeja och peppar. Rör ner majsen och forma till fyra biffar (för 4 port).
  2. Hetta upp matfettet i stekpanna. När fettet är ljusgult, lägg i biffarna och stek ca 4 minuter per sida. Servera med grönsaker skurna i skivor, pasta och gärna en tomatsalsa.

Tips

Om man inte gillar majs, går det lika bra med ärtor. Solskensbiffarna kan också serveras i varma pita- eller hamburgerbröd med exempelvis sallad och salsa eller gräddfilsås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g köttfärs
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm peppar
  • 1/2 burk majs (à 340 g)
  • 2 msk smör eller margarin till stekning
Lägg till i inköpslistan