Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Burgers med klyftisar och bluecheesesås

Härliga hamburgare med krämig bluecheesesås och klyftpotatis är perfekt till middagen! Den söta salladen med päron är en härlig konstrast till dina saftiga burgers som äts med varma klyftisar. Vardagslyx när den är som bäst!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär potatis med skal i klyftor. Lägg i en ugnssäker form.
  3. Ringla över olivolja. Krydda med flingsalt, svartpeppar och torkad rosmarin. Blanda och tillaga i ugnen 25-30 minuter. Rör om efter halva tiden.
  4. Sås: Gaffelmosa ädelost. Tillsätt matyoghurt, majonnäs och flytande honung. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Bryt isbergssalladshuvud i grova bitar. Dela, kärna ur och skär päron i tunna klyftor.
  6. Stek färska hamburgare i olja ca 3 minuter på varje sida. Servera med sallad, päron, sås och klyftpotatis.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj ost lagrad mer än 3 mån respektive mjölkfritt ostalternativ. Använd laktos- eller mjölkproteinfritt yoghurtalternativ. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller enbart yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 isbergssalladshuvud (à 300 g)
  • 2 mogna päron
  • 1 paket färska hamburgare (à 450 g)
  • 1 msk olja
Sås
  • 50 g ädelost
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 2 msk majonnäs
  • 1/2 msk flytande honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info