Burgers med klyftisar och bluecheesesås
Härliga hamburgare med krämig bluecheesesås och klyftpotatis är perfekt till middagen! Den söta salladen med päron är en härlig konstrast till dina saftiga burgers som äts med varma klyftisar. Vardagslyx när den är som bäst!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 tsk torkad rosmarin
1 krm svartpeppar
1/2 isbergssalladshuvud (à 300 g)
2 mogna päron
1 paket färska hamburgare (à 450 g)
1 msk olja
Sås
50 g ädelost
1 dl matyoghurt (10 %)
2 msk majonnäs
1/2 msk flytande honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj ost lagrad mer än 3 mån respektive mjölkfritt ostalternativ. Använd laktos- eller mjölkproteinfritt yoghurtalternativ. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller enbart yoghurt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Liksom föregående kommentatör använde jag vanlig köttfärs istället för färdiga burgare. Mycket gott och lyxigt för att vara billiga veckan!
Cecilia
2010-06-15Jättegott och enkelt. Alla åt med god aptit
Susanna
2009-07-31Enkelt, gott och ganska snabblagat. Roligt med päron i salladen. Det hade jag inte kommit på själv. Jag använde köttfärs istället för färdiga hamburgare.
Sofia
2009-06-15