Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Burgare på nytt sätt

Burgare på nytt sätt är ett spännande och annorlunda recept av kalkonbröst, ciabattabröd, färska örter och marinerade soltorkade tomater. Servera de smarriga burgarna med rödlök, stora tomatskivor och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär filén i mindre bitar.
  2. Finhacka örterna och skär tomaterna i mindre bitar.
  3. Lägg kött, örter, soltorkade tomater och knäck äggen i en matberedarskål. Krydda med lite salt och peppar.
  4. Kör tills du får en smidig färs. Låt färsen vila lite.
  5. Forma färsen till 4 burgare (för 4 port). Smält matfettet och stek burgarna till fin färg på båda sidor.
  6. Vispa samman kvarg med den ost du valt, smaksätt med lite pressad citronjuice.
  7. Skala och skiva löken och skiva tomaterna. Dela bröden på mitten, stek dem i en grillpanna och gör ev lite stekränder på locket.
  8. Lägg samman burgarna. Låt allt hållas samman med en grillpinne rakt genom burgarna med ett par oliver på toppen.

Ingredienser

Portioner: 4 st
  • 4 bröd (t ex italienska ciabatta)
  • 400 g kalkonbröst (/kycklingfilè)
  • 1/2 dl finhackade färska örter
  • 4 marinerade soltorkade tomater
  • 2 ägg
  • 1 rödlök
  • 2 stora tomater
  • valfri sallad (t ex ruccola)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer