Bullar i krämig sås med pressgurka

Dessa vegobullar kryddas med tapenade, vilket också är en av komponenterna i den krämiga såsen som serveras till – som självklart är gjord på växtbaserad grädde. För att bidra med lite fräschör till rätten blir det även pressgurka vid sidan av. Nytt är också att du har i tunt skivad rättika. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Pressgurka
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
3 msk vatten
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 gurka
ca 175 g rättika
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Bullar
600 g formbar vegofärs av sojaprotein
1/2 förp tapenade soltorkade tomater (à 130 g)
2 krm peppar
2 tsk rapsolja
Sås
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde (14%)
2 dl växtbaserad mjölkdryck
1 msk majsstärkelse
1/2 förp tapenade soltorkade tomater (à 130 g)
1 msk japansk soja
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2802 KJ / 674 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
4 stGott! Vi valde att pressa potatisen och adderade rårörda lingon, mums
Hanna
Riktigt gott och enkelt! Skulle dock skippa tapenaden i såsen. Vi körde klyftpotatis i ugn istället.
Ali
Mycket smakfullt! Rena söndagsmiddagen. Bra smakkombo med gurka och rättika.
Anders
Bäst att inte ta en dl majsstärkelse till såsen. Blev en pudding
Tobias
Hej Tobias! Ber verkligen om ursäkt. Det ska vara 1 msk. Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket