Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Buljongkokt falukorv med tomat- och basilikacrème fraiche

En ljuvlig allt-i-ett-gryta finner du i detta recept på buljongkokt falukorv med tomat- och basilikacrème fraiche. Du får en karaktäristisk smak av att tillsätta tabasco och spiskummin som kontrasterar fint med den lena, smaksatta crème fraichen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, kycklingfond, tabasco, spiskummin och citronjuice i en stor kastrull.
  2. Skala potatisen och skär den i cm-tjocka skivor, lägg ner i buljongen och koka nästan mjuk.
  3. Tillsätt sommargrönsakerna. Sjud på låg värme i 3-4 minuter.
  4. Skär falukorven i tärningar, ca 2x2 cm. Lägg i kastrullen och värm försiktigt.
  5. Grovhacka persiljan och rör ner i kastrullen strax före servering. Lägg upp i djupa tallrikar.
  6. Servera med tomatcrème fraiche.

För alla

Kontrollera ingrediensförtecknignen på fonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt den ev.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 dl vatten
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 5 droppar tabasco
  • 2 krm malen spiskummin
  • 1 tsk pressad citronjuice
  • 300 g potatis
  • ca 300 g frysta sommargrönsaker
  • 500 g falukorv
  • 1 kruka bladpersilja
  • 2 dl tomat- och basilika crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2377 kJ / 570 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden