Buljongkokt falukorv med tomat- och basilikacrème fraiche
En ljuvlig allt-i-ett-gryta finner du i detta recept på buljongkokt falukorv med tomat- och basilikacrème fraiche. Du får en karaktäristisk smak av att tillsätta tabasco och spiskummin som kontrasterar fint med den lena, smaksatta crème fraichen.
Ingredienser
4 portioner
8 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
4 - 5 droppar tabasco
2 krm malen spiskummin
1 tsk pressad citronjuice
300 g potatis
ca 300 g frysta sommargrönsaker
500 g falukorv
1 kruka bladpersilja
2 dl tomat- och basilika crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2377 KJ / 570 kCal
Fett29.4 g
Kommentar
Utan att ha provat receptet skulle jag ändå vilja påpeka att fetthalten är för hög, använd gärna lättfalukorv och byta ut cremefraiche mot 5% minifraiche. Tillsätt mer grönsaker för att få mer fibrer.
Ulla-britt
2002-06-26