Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bulgursallad med citrondressing

En härligt fräsch bulgursallad med nyttigt bulgurvete och färska grönsaker. Blanda i finhackad persilja och mynta i din sallad, som är en perfekt örtkombination och ger en härlig smakupplevelse. Servera med en god citrondressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet. Ta kastrullen från spisen, tillsätt bulgurvete och låt svälla i kastrullen i 15-20 minuter.
  2. Finhacka tomaterna, paprikan, salladslöken och oliverna. Lägg det samt persiljan och myntan i en stor salladsskål.
  3. Dressing: Blanda citronjuice och olivolja, krydda med salt och peppar. Häll dressingen över de hackade grönsakerna. Låt stå så att grönsakerna riktigt drar åt sig dressingen.
  4. Tillsätt den färdigsvällda bulgurveten och rör om. Garnera med citronskivor och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl vatten
  • 2 dl bulgurvete
  • 3 tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 salladslök
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2 tsk finhackad färsk mynta
  • citronskivor till garnering
Dressing
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?