Bulgogi på kyckling

Betyg 4.8 av 5.122 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
4.8Världens godaste
Bulgogi på kyckling

Laga en variant av koreansk bulgogi på kyckling, även kallad ssam dak bulgogi, där kyckling får smak av en härlig marinad med soja, sesamolja och gochujang och serveras på salladsblad med krispig rädissallad, krämig chiliaioli och ris.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Bulgogi på kyckling

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbulgogi

600 g kycklinglårfilé
1 msk gochujang chilipasta (eller 2 tsk sriracha och 1 tsk misopasta, för 4 port)
4 msk japansk soja
2 msk strösocker
1 msk sesamolja
3 rivna vitlöksklyftor

Rädissallad

1 knippe rädisor (à ca 300 g)
2 salladslökar
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
4 port ris (gärna jasmin- eller sushiris)

Koreansk chiliaioli

1 dl majonnäs
1/2 msk gochujang chilipasta (eller 1/2 msk sriracha och 1 tsk honung)
1 tsk sesamolja
1 riven vitlöksklyfta

Till servering

salladsblad

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

23 st
  • Väldigt gott!

    Kristofer

  • Galet gott och så fräscht, en bättre taco👍🏻🤩

    Pernilla

  • Så gott!

    Nancy

  • Kan man förbereda Rädissalladen några timmar i förväg?

    Annhelen

    Hej AnnHelen! Då är det bäst att skiva rädisorna och göra dressingen några timmar innan men blanda ihop dem strax innan servering. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Kan man köra den marinerade kycklingen i ugnen istället för att steka den?

    Inger

    Hej Inger! Godast blir att steka dem i panna så att de får stekyta. Men det går såklart att tillaga dem i ugnen och då ganska varm typ 225 grader. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Oj så GOTT!! Helt fantastiskt! Så gott med det starka. Vi hann bara marinera kycklingen en halvtimme, men det blev så bra ändå.

    Ulrika

  • Enkelt, och ändå lite lyxig smak.

    Lena

  • Riktigt gott. Hela familjen tyckte om smakerna. Vi skar salladen brevid istället.

    Yvette

  • Håller på att upptäcka det koreanska köket. Kom hem med en flaska bulgogi-sås från ICA idag. Kan jag använda det istället för sojan?

    Lena

    Hej Lena! Ja, du kan använda den färdiga såsen men då ska du nog ta bort hela den raddan med ingredienser till kycklingen. Du kan också prova det här receptet som är gjort på Icas färdiga sås: https://www.ica.se/recept/lovbiff-bulgogi-med-het-broccoli-och-kimchi-750223/

    ICA-köket

  • Supergott. Nästa gång- mkt mer chiliaioli

    Agneta

Testa liknande recept

  • Popcorn tofu
    Betyg 4.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Korean fried chicken
    Betyg 4.4 av 5.109 personer har röstat
    Receptet har 33 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Bibimbap med svamp
    Betyg 4.7 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kimchidipp
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bibimbap
    Betyg 4.7 av 5.138 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad