Bulgogi på kyckling

Laga en variant av koreansk bulgogi på kyckling, även kallad ssam dak bulgogi, där kyckling får smak av en härlig marinad med soja, sesamolja och gochujang och serveras på salladsblad med krispig rädissallad, krämig chiliaioli och ris.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ingredienser
4 portioner
Kycklingbulgogi
600 g kycklinglårfilé
1 msk gochujang (eller 2 tsk sriracha och 1 tsk misopasta, för 4 port)
4 msk japansk soja
2 msk strösocker
1 msk sesamolja
3 rivna vitlöksklyftor
Rädissallad
1 knippe rädisor (à ca 300 g)
2 salladslökar
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
4 port ris (gärna jasmin- eller sushiris)
Koreansk chiliaioli
1 dl majonnäs
1/2 msk gochujang (eller 1/2 msk sriracha och 1 tsk honung)
1 tsk sesamolja
1 riven vitlöksklyfta
Till servering
salladsblad
Gör så här
00:20:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man förbereda Rädissalladen några timmar i förväg?
Annhelen
2025-08-11Hej AnnHelen! Då är det bäst att skiva rädisorna och göra dressingen några timmar innan men blanda ihop dem strax innan servering. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-08-12Kan man köra den marinerade kycklingen i ugnen istället för att steka den?
Inger
2025-08-08Hej Inger! Godast blir att steka dem i panna så att de får stekyta. Men det går såklart att tillaga dem i ugnen och då ganska varm typ 225 grader. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-08-11Oj så GOTT!! Helt fantastiskt! Så gott med det starka. Vi hann bara marinera kycklingen en halvtimme, men det blev så bra ändå.
Ulrika
2025-08-04