Budapestbakelse

Budapestbakelsen uppfanns i Vetlanda på mitten av 1900-talet och har namnet till trots inget med Ungerns huvudstad att göra. Den här klassikern består av mjuk nötmaräng, grädde och clementin och imponerar garanterat på fikagästerna!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Ingredienser
ca 8 bitar
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl hasselnötsmjöl eller fint mixade hasselnötter
3/4 dl majsstärkelse
5 stora äggvitor (à ca 40 g)
Fyllning
3 dl vispgrädde
2 clementiner
Topping
50 g hackad mörk choklad
1 1/2 msk florsocker
ev 1 dl vispgrädde
ev 1 clementin
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stMin blev helt perfekt👍
Birgitta
Fick kasta allt då den blev för hård att rulla ihop, gick i sönder o allt för samman
Cecilia
Blev riktigt bra! Jag tog däremot dubbla satsen p.g.a. att det stod i kommentarerna att en sats var för lite. Det borde jag inte ha gjort. En sats räckte gott och väl till en hel ugnsplåt. Däremot tog jag 4 clementiner istället för 2 och använde även ett paket färska hallon. Blev en riktigt god combo! Använde laktosfri vispgrädde och blandade i florsocker för att få en lite tjockare konsistens och godare smak. Mina kollegor var supernöjda och sa att det smakade bättre än när man köper på konditori!
Marie
Jag behövde inte göra dubbelsats men den blev hård och går inte att rulla.
Sandeep kaur
Den blir för hård så gick inte alls att rulla. Å då tog ja ut den 4 min tidigare men ändå blev den som hård maräng. Och dubbel satts för en är för lite
Emma
Gör en dubbelsats! En sats räckte bara till halva plåten
Nuraini
Smeten räckte inte till att spritsa en hel plåt, fick vispa ihop en 2/3 sats till, då blev det precis. Hade stora ägg så förstår inte hur det kunde bli så fel.
Elisabet
Hur förvarar jag en bit som blir över?
Anett