Budapestbakelse

Budapestbakelsen uppfanns i Vetlanda på mitten av 1900-talet och har namnet till trots inget med Ungerns huvudstad att göra. Den här klassikern består av mjuk nötmaräng, grädde och clementin och imponerar garanterat på fikagästerna!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Ingredienser
ca 8 bitar
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl hasselnötsmjöl eller fint mixade hasselnötter
3/4 dl majsstärkelse
5 stora äggvitor (à ca 40 g)
Fyllning
3 dl vispgrädde
2 clementiner
Topping
50 g hackad mörk choklad
1 1/2 msk florsocker
ev 1 dl vispgrädde
ev 1 clementin
Gör så här
00:20:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev riktigt bra! Jag tog däremot dubbla satsen p.g.a. att det stod i kommentarerna att en sats var för lite. Det borde jag inte ha gjort. En sats räckte gott och väl till en hel ugnsplåt. Däremot tog jag 4 clementiner istället för 2 och använde även ett paket färska hallon. Blev en riktigt god combo! Använde laktosfri vispgrädde och blandade i florsocker för att få en lite tjockare konsistens och godare smak. Mina kollegor var supernöjda och sa att det smakade bättre än när man köper på konditori!
Marie
2025-06-28Jag behövde inte göra dubbelsats men den blev hård och går inte att rulla.
Sandeep kaur
2024-10-23Den blir för hård så gick inte alls att rulla. Å då tog ja ut den 4 min tidigare men ändå blev den som hård maräng. Och dubbel satts för en är för lite
Emma
2023-05-28