Bubble and squeak

Bubble and squeak är en traditionell engelsk varmrätt där rester från gårdagens middag kommer väl till pass! Stekt kål och lök blandas tillsammans med persilja, gräslök och mosad potatis för att sedan stekas tills kakan fått fin färg.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1999

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
450 g finhackad vitkål
50 g smör
1 dl finhackad persilja
1 dl finhackad gräslök
450 g mosad, kokt potatis
salt och peppar
Till servering
4 korvar (à 150 g) t ex kalvbratwurst, värmlands- eller fläskkorv
grovkornig senap
Gör så här
Tips
Rätten passar givetvis extra bra om man har överbliven potatis som snabbt kan mosas, annars är det lämpligast att börja med att koka potatisen, räkna då med ca 600 g oskalad potatis (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Kommentarer