Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Brysselsallad med kastanj

Smakrik och mättande sallad av brysselkål, salladskål, vattenkastanjer och persilja. Denna smarriga brysselsallad med kastanj tillagar du på ungefär 45 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ett kryss i den spetsiga änden på kastanjerna. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 20 minuter eller tills skalen lossnar lätt.
  2. Skala kastanjerna och ta bort den mörka hinnan. Koka brysselkålen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Strimla salladskålen grovt. Fräs alltsammans hastigt i oljan någon minut tills salladskålen börjar mjukna.
  4. Smaksätt med örtsalt och strö över persilja. Servera salladen varm eller ljummen.

Ingredienser

  • 250 g färska kastanjer
  • vatten
  • 1 pkt fryst brysselkål (à 250 g)
  • 1/4 huvud salladskål (1/4 huvud motsvarar ca 300 g)
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk örtsalt
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan