Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Brysselkål är en riktig favorit på julbordet, men är även gott till söndagssteken. Här har vi brynt brysselkålen i smör och låter den sedan koka i äppelmust, vinäger, lagerblad och en gnutta sirap. Persiljan på slutet gör det lilla extra.

En stekpanna med kvartad stekt brysselkål och lök, en stam med färsk brysselkål ligger vid sidan om.

Ingredienser

6 bufféportioner
500 g brysselkål
2 gula lökar
3 msk smör eller 2 msk rapsolja
1 1/2 msk mörk sirap
2 tsk äppelcidervinäger
2 lagerblad
3 dl äppelmust
salt
svartpeppar
1 kruka persilja

Till servering

gärna revbensspjäll

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärde per portion exkl serveringstillbehör.
Energi515 KJ / 123 kCal
Fett4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Yunnan revbensspjäll med brysselkål och päron
Betyg 3.3 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ljummen kålsallad med lingondressing och rostad mandel
Betyg 3.7 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kokt brysselkål
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.79 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Brysselkålschips
Betyg 2.5 av 5.44 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Brysselkål
Betyg 3.8 av 5.134 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad