Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

Den klassiska brunchrätten Ägg Florentine är en komposition med spenat, pocherat ägg och hollandaisesås på rostat bröd – eller varför inte på en våffla? Den här brunchvåfflan gör sig perfekt som huvudattraktion på våffeldagen eller till helgfrukosten.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

Ingredienser

4 portioner

Våfflor

75 g smör
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl kallt vatten

Hollandaisesås

150 g smör
2 äggulor
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 msk vatten
1 - 2 krm salt

Pocherade ägg

4 ägg
3 msk ättiksprit (12%)
1 finhackad schalottenlök
2 msk smör
200 g bladspenat
1 krm finriven muskot
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3066 KJ / 732 kCal
Fett64 g
Salt2.35 g
Kolhydrater25 g
Protein16 g

Testa liknande recept

  • Matiga våfflor med spenat
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ostvåfflor
    Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegovåfflor utan gluten
    Betyg 3.5 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Belgiska våfflor
    Betyg 4.2 av 5.737 personer har röstat
    Receptet har 59 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelbullevåfflor
    Betyg 4.3 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad