Brownietårta med vit chokladpannacotta

Betyg 4.2 av 5.99 personer har röstat
Receptet har 35 kommentarer
Brownietårta med vit chokladpannacotta

Ljuvlig tårta med kladdig chokladbotten och krämig vit chokladpannacotta. Perfekt att bjuda chokladälskaren på tillsammans med en kopp nybryggt kaffe! Dekorera med hallon som också bryter av sötman på ett bra sätt.

Brownietårta med vit chokladpannacotta

Ingredienser

14 bitar

Browniebotten

100 g rumstempererat smör
2 1/4 dl strösocker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 dl kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker

Pannacotta

4 gelatinblad
5 dl vispgrädde
5 msk mjölk
2 tsk vaniljsocker
250 g vit choklad

Till garnering

hallon eller andra färska bär

Gör så här

00:20:00
00:05:00
06:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

35 st
  • Har gjort denna ett antal ggr. Supergod och hallonen ger den extra syran i allt det söta. Brukar göra hallonsås till. Minskar ibland ner grädde och choklad. Funkar lika bra.

    Lisa

  • Hur blir denna om den står i kylen ett dygn?

    Sofia

    Hej Sofia! Det händer inte så mycket alls med den så det går fint! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Vad för sirap ska man använda?

    Malin

    Hej Malin! Det funkar bra med både mörk och ljus sirap. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • God tårta om man lyckas göra allt rätt. För det första måste browniebotten svalna ordentligt innan pannacottan hälls på, dvs botten ska vara kall. Sedan ska man låta pannacottan svalna mycket innan man häller den på kakan. Om man följer beskrivningen och låter pannacottan svalna lite innan gelatinbladen läggs i för att därefter direkt hälla den varma blandningen över kakan blir det katastrof. Kakan löser då upp sig och flyter upp till ytan, samtidigt som den varma pannacottan rinner igenom nedtill på formen. Den kakan går aldrig att rädda. Var snäll och förtydliga detta i beskrivningen. Ser här att fler än jag har råkat ut för detta.

    Victor

    Tack Viktor för din kommentar! Våra kockar har nu provlagat om receptet och vi har justerat vissa mängder, storlek på formen och tid i både ugnen och hur länge kakan ska svalna. Hoppas ni alla som behövt justera i receptet lyckas även med denna variant. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Andreas kommentarer nedan var ju verkligen bra. Följde rekommendationen om skal och saft av en citron och att inte grädda botten för länge. Blev verkligen supergod. Jag hade 3,5 gelatinblad men hade räckt med 3. Jag hade en liten form så ökade inte mängden Brownie. Tyckte det räckte som det var. Man kan ju ev minska sockret i Brownin kanske.

    Malin

  • Ska man smälta smöret ?

    Mathilda

    Hej Mathilda! Tack för din fråga. Nej, du ska inte smälta smöret men det får gärna vara rumstempererat. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Tillägg! Gjorde kakan dagen innan den skulle ätas

    Alva

  • Kakan blev helt perfekt! Ändrade lite i receptet efter föregående kommentar. Gjorde browniebotten x2, körde den i ugnen 24-25 minuter. I pannacottan använde jag 4 gelatinblad och tillsatte citronskal + en citronjuice av en halv citron. Kakan serverades med en syrlig hallonsås och blev en succe på nyår!

    Alva

  • Hur i hela friden kan den fått bra betyg...vilket skit rent ut sagt....hela kakbotten flött upp till ytan och vart soggig 0/5 i betyg...tyvärr så var man tvungen att sätta 1/5 ...men det här var ett sjukt vidrigt recept

    Daniel

  • Tårtan är fantastiskt god och min gäster tyckte om den med receptensproportioner är helt fel, och det blev onödigt stressigt pga detta. För browniebotten behöver man 1,5 av ingredienser, annars blir det alldeles för tunn for 24-cm formen. Sedan 2,5 st gelatinblad på 1 l gräddmjölk plus 250 g vitchoklad räcker absolut inte. Har receptförfattare verkligen provade att göra klart tårta? Jag la 3 st blad först och lämnade gräddmjölken i kastrullen för att se hur det går, och efter 1,5 timme i kylskåpet hände inte så mycket. Då la jag till 3 st blad (gelatinbladen köpte på ICA Maxi) och gjorde klart tårtan, men på morgonen var kanterna halvlösa, så jag fick frysa in tårta, så den kunde serveras till gästerna. Jag tror att tårtan skulle behöva ytterligare 2 st gelatinblad (totalt alltså 8 st, kanske tom 9 st) för att vara stabil och ser ut som den gör på bilden. Läser man instruktionerna på gelatinsbladsförpackningen, då står det att man behöver ca 1,5 gelatinblad per 1 dl vätska (fast då tror jag att det kommer bli alldeles för mycket för denna tårta), men detta går absolut inte ihop med mängden på 2,5 st gelatinblad som anges i denna recept.

    Valeria

    Hej Varleria! Vad kul att höra att tårtan var god. Jag tror att du har råkat läsa fel på mängden mjölk, det ska vara bara 5 msk (ej dl) mjölk. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Cheesecakerutor med choklad och hallon
    Betyg 3.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Espressopannacotta
    Betyg 4.7 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kladdkaka med choklad
    Betyg 4.4 av 5.93 personer har röstat
    Receptet har 31 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mocca latte med vit choklad
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad