Brownies

267
14
Brownies

Enkelt recept på mumsiga amerikanska brownies med bland annat mörk choklad, smör, ägg, socker och mjöl. Du blandar i valnötter i chokladkakan vilket ger en njutbar kontrast till den mjuka, sega konsistensen i kakans mitt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996

Brownies

Ingredienser

20 st
200 g
mörk blockchoklad
50 g
smör
2
ägg
2 1/2 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
1 1/3 dl
vetemjöl
1 krm
bakpulver
1
påse hackade valnötskärnor (à ca 60 g)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj mjölkfri choklad och laktosfritt smör.
Gör mjölkfri: välj mjölkfri choklad och byt ut smör mot mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per styck.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

267

Kommentarer

Maja

2021-04-11

Jag hade i rostade hasselnötter istället för valnötter. Det blev toppen!

Emma

2021-03-27

Konstigt att ni skriver i valnötter men inte nämner det i allergirutan. Man måste också tänka på att se efter så att chokladen är utan spår av nötter om man är nötallergiker.

Johanna

2020-07-14

Perfekt med lite glass till. Hade även rostade pumpakärnor med flingsalt på toppen, mycket gott!

Redaktionen ICAse

2020-07-15

Hej Johanna! Mums så gott det låter med pumpakärnor och flingsalt på! Tack för att du delar med dig av ditt grymma tips! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 288 KJ / 69 kCal
Fett 4 g
Salt 0.03 g
Kolhydrater 7 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept