Brownies

248
12
Brownies

Enkelt recept på mumsiga amerikanska brownies med bland annat mörk choklad, smör, ägg, socker och mjöl. Du blandar i valnötter i chokladkakan vilket ger en njutbar kontrast till den mjuka, sega konsistensen i kakans mitt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996

Brownies

Ingredienser

20 st
200 g
mörk blockchoklad
50 g
smör
2
ägg
2 1/2 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
1 1/3 dl
vetemjöl
1 krm
bakpulver
1
påse hackade valnötskärnor (à ca 60 g)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj mjölkfri choklad och laktosfritt smör.
Gör mjölkfri: välj mjölkfri choklad och byt ut smör mot mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per styck.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

248

Kommentarer

Johanna

7/14/2020

Perfekt med lite glass till. Hade även rostade pumpakärnor med flingsalt på toppen, mycket gott!

Redaktionen ICAse

7/15/2020

Hej Johanna! Mums så gott det låter med pumpakärnor och flingsalt på! Tack för att du delar med dig av ditt grymma tips! Hälsningar Elina

Rasmus

6/10/2020

1/2 till 1 tesked havssalt gör sig bra i kakan

Charlotte

4/5/2020

Super goda 👌snabbt, enkelt och billigt

Näringsvärde per portion

Energi 288 KJ / 69 kCal
Fett 4 g
Salt 0.03 g
Kolhydrater 7 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept