Brownies
Enkelt recept på mumsiga amerikanska brownies med bland annat mörk choklad, smör, ägg, socker och mjöl. Du blandar i valnötter i chokladkakan vilket ger en njutbar kontrast till den mjuka, sega konsistensen i kakans mitt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996
Ingredienser
20 st
1 1/2 dl valnötter
smör och ströbröd (til formen)
200 g mörk bakchoklad
50 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/3 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
För alla
Innehåller valnötter, gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj mjölkfri choklad och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri choklad och byt ut smör mot mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi682 KJ / 163 kCal
Fett8.3 g
Salt0.1 g
Kolhydrater20 g
Protein2 g
Kommentarer
Jättegott recept! Sega inuti med en ganska hård kant. Men stämmer verkligen näringsvärdet 🤔
Emma
2024-07-11Hej Emma och tack för att du uppmärksammade oss på det. Det stämde inte som du misstänkte. Nu har jag räknat om och skrivit in det rätta som är beräknat per bit. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-22Hjätte dåligt! Dom smakade bara som en väldigt äcklig mörkchoklad kladdkaka, om jag ville laga kladdkaka då hade jag hittat ett recept för kladdkaka. Mitten var aldeles för mosig och mjuk, inte som en brownie som ska vara lite seg. Snälla försök inte det här receptet, det kommer bara att leda till besvikelse.
Christopher
2023-03-13Super god och väldigt enkel att göra. Skippade nötterna pga allergi.
Marie
2023-02-09