Brownies

427
15
Brownies

Enkelt recept på mumsiga amerikanska brownies med bland annat mörk choklad, smör, ägg, socker och mjöl. Du blandar i valnötter i chokladkakan vilket ger en njutbar kontrast till den mjuka, sega konsistensen i kakans mitt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996

Brownies

Ingredienser

20 st
1 1/2 dl valnötter
smör och ströbröd (til formen)
200 g mörk bakchoklad
50 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/3 dl vetemjöl
1 krm bakpulver

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj mjölkfri choklad och laktosfritt smör.
Gör mjölkfri: välj mjölkfri choklad och byt ut smör mot mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per styck.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

427

Kommentarer

Eva

2022-01-26

Gör glutenfri: Använd glutenfritt mjölmix Varför skriver ni inte det?

Maja

2021-04-11

Jag hade i rostade hasselnötter istället för valnötter. Det blev toppen!

Emma

2021-03-27

Konstigt att ni skriver i valnötter men inte nämner det i allergirutan. Man måste också tänka på att se efter så att chokladen är utan spår av nötter om man är nötallergiker.

Näringsvärde per portion

Energi 288 KJ / 69 kCal
Fett 4 g
Salt 0.03 g
Kolhydrater 7 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Chocolate chip cookies
Pizookie
Påsktårta med hallon
Chokladmoussetårta
Cookies med nötter
Citronmuffins