Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Brownies

Enkelt recept på mumsiga amerikanska brownies med bland annat mörk choklad, smör, ägg, socker och mjöl. Du blandar i valnötter i chokladkakan vilket ger en njutbar kontrast till den mjuka, sega konsistensen i kakans mitt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i små klickar.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda med chokladen.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och hackade nötter och rör ner i chokladen. Rör till en slät smet.
  5. Gör en form av aluminiumfolie, ca 20 x 25 cm (för 24 st). Pensla den med smält margarin och brödströ den. Slå i smeten och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Kakan ska vara torr utanpå men lite seg och fuktig inuti.
  6. Låt kakan svalna något och dela den sedan i fyrkanter. Förvaras i burk.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj mjölkfri choklad och laktosfritt smör.
Gör mjölkfri: välj mjölkfri choklad och byt ut smör mot mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per styck.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/3 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 påse hackade valnötskärnor (à ca 60 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 288 kJ / 69 kCal