Brödsallad med rotselleri och ädelost

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Brödsallad med rotselleri och ädelost

En grönkålssallad som bjuder på underbara texturer i form av ugnsbakad rotselleri, krispiga krutonger av vörtbröd, krämig ädelost och knapriga pumpakärnor. Gör sig bra på buffébordet då den går utmärkt att förbereda i förväg.  

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ett avlångt fat med en sallad blandad av grönkål, ädelost och tärningar av rotselleri och bröd.

Ingredienser

6-8 bufféportioner
ca 1 kg rotselleri
2 rödlökar
4 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
50 g kylskåpskallt smör
4–5 skivor dagsgammalt vörtbröd
150 g grönkål
100 g ädelost
1 dl rostade pumpakärnor

Dressing

1 dl balsamvinäger
1 dl olivolja
2 tsk dijonsenap
4 tsk honung
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

00:40:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jättegott! Den här kommer jag att göra igen och igen.

    Agneta

  • Goda smaker. Balsamvinäger och rostade grönsaker. Mums!

    Anette

Testa liknande recept

  • Grönkålspaj med ädelost
    Betyg 3.8 av 5.213 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bresaola med ädelostfikon
    Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Broccoli- och ädelostpaj med fröcrunch
    Betyg 4.2 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad