Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bröd med bacon och grönsaker

Vill du imponera på vännerna borde du utmana dig själv med att baka det här ljuvliga brödet. Brödet är otroligt färskt och fylls med bacon, ost, paprika, timjan och salladslök. Elegant och effektfull.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 muffins portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning: Finhacka salladslök, paprika och timjan. Finstrimla baconet.
  2. Fräs baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Riv osten.
  3. Deg: Nyp ihop smör och mjöl i en bunke. Det ska bli en grynig massa. Blanda ner salt och ägg, ett i taget.
  4. Värm mjölken till 37°C. Rör ut jästen i lite av den ljumma mjölken i en bunke. Häll i resten av mjölken. Häll över vätskan i den första bunken. Blanda.
  5. Rör ner salladslök, paprika, timjan, bacon och den rivna osten. Värm ugnen till 200°C.
  6. Fyll muffinsformarna till 1/3 med deg (eller en smord sockerkaksform, om du vill ha ett stort bröd). Jäs 20 minuter (stort bröd 30 minuter). Grädda 20 minuter för muffins (30 minuter för stort bröd).

Tips

Grundrecpetet är provlagat för 24 muffins eller 1 stort bröd.

Ingredienser

Portioner: 24 muffins
Fyllning
  • 1 salladslök
  • 1/2 röd paprika
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
  • ca 150 g smakrik ost
Deg
  • 120 g smör
  • 8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 500 g)
  • 1 nypa salt
  • 6 ägg
  • 3 dl ljummen mjölk
  • 1 pkt jäst (à 50 g)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer