Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Broccoli och tomat med salamipasta

Supergrönsaken broccoli med delikata körsbärstomater och en smaskig tomatsås smaksatt med basilika – tillsammans blir det grunden till en pastarätt som passar perfekt till vardags. Strimlad salami och en rejäl näve riven ost till ger mycket smak.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på vatten till pastan i en stor kastrull.
  2. Strimla salamin. Dela tomaterna i halvor.
  3. Skala och strimla löken. Fräs den mjuk i oljan i en kastrull. Häll på pastasåsen och vatten, låt det bli varmt. Håll såsen varm.
  4. Skär broccolin i bitar. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner broccolin när det återstår 4 minuter av pastans koktid.
  5. Låt pastan och broccolin rinna av och blanda det med såsen. Servera pastan med salami, tomater och ost.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salamin. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta gärna spirali tricolore
  • 140 g salami
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 390 g pastasås basilika
  • 1 dl vatten
  • 250 g broccoli
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2033 kJ / 487 kCal