Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kastrullpasta med salami, cottage cheese och citron

Gör som italienarna och använd en del av pastavattnet som smörjmedel i en snabblagad pastarätt baserad på gnocchi, cottage cheese, riven ost och skivad salami. Perfekt till vardags!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i rikligt med lättsaltat vatten. Tillsätt broccolin när ca 3 minuter återstår.
  2. Ta upp 1 dl av kokvattnet (för 4 port). Häll av pastan och broccolin i ett durkslag.
  3. Skär salamin i strimlor.
  4. Häll tillbaka det sparade kokvattnet, pastan och broccolin i kastrullen. Tillsätt salami, cottage cheese, citronskal, citronjuice, ost och persilja. Blanda. Smaka av med salt och peppar. Servera genast.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri cottage cheese och hårdost som är lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt cottage cheese med t ex tofu och välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta (t ex farfalle)
  • 300 g fryst broccoli
  • 200 g salami i skivor
  • 250 g cottage cheese
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 dl riven ost (gärna lagrad)
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?