Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Broccoli och morot med citron och brynt smör

Mumsigt, C-vitaminrikt tillbehör till det mesta. Rostad mandel blir pricken över i.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta mandeln i en torr och het stekpanna. Låt svalna och hacka grovt.
  2. Skär broccolin i små buketter. Skala och skär morötterna i mindre bitar.
  3. Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Tillsätt broccolin när ca 2 minuter av koktiden återstår. Häll av.
  4. Hetta upp smöret i en liten kastrull. Dra från värmen när det börjar bli lätt brynt.
  5. Låt stå så att det skiktar sig. Häll av smöret utan att bottensatsen kommer med.
  6. Blanda grönsakerna försiktigt med smör och citronjuice. Strö över ciselerat eller finrivet citronskal och sötmandel. Salta och peppra.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktos fritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl sötmandel
  • 1 broccoli (à 250 g)
  • 3 morötter
  • 100 g smör
  • skal och juice av 1 citron (2 msk juice per citron)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer