Brinj - grönsaksris

Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Brinj - grönsaksris

Jasminris med smak från kryddnejlikor och kanel som fylls ut med morötter och purjolök. Alla ingredienser blandas och kokas i mjölk och vatten till riset är klart. Resultatet blir fylligt och gott!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Brinj - grönsaksris

Ingredienser

4 portioner
1 purjolök
2 morötter
1 klick smör
1 tsk salt
1 kanelstång
3 kryddnejlikor
2 1/2 dl jasminris
1 dl mjölk
4 dl vatten

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • När ska grönsakerna i?

    Gunilla

    Hej Gunilla! Hoppsan, grönsakerna hade visst fallit bort, vi ber om ursäkt för det. Vi har nu korrigerat texten. Grönsakerna ska i efter kryddorna. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hur ska man göra med grönsakerna?

    Terese

Testa liknande recept

  • Kryddigt vin - god gåva
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glühwein – Varmt kryddigt vin
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vin chaud
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Inlagda kantareller
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Syltade gröna tomater
    Betyg 4.3 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Äppel- och plommonkompott
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad