Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Brie och tomatpesto

Testa att servera brie och tomatpesto som förrätt nästa gång du får gäster. Du rostar baguetter i ugnen och lägger sedan på en skiva brieost och toppar med ett lager tomatpesto. Supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna i 5-8 minuter, tills de tar färg.
  2. Hacka tomaterna, vitlöken och örterna fint. Blanda med oljan, parmesanosten och tomatpurén. Krydda.
  3. Krutonger: Sätt ugnen på 250°C.
  4. Skär baguetten i cm-tjocka skivor och pensla med lite olivolja, kan uteslutas om man vill minska på fettet. Rosta i ugn till de fått fin färg.
  5. Kantskär brieosten. Lägg en skiva på krutongerna och toppa med tomatpesto, pinjenötter och basilikablad.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/4 dl pinjenötter (1 1/4 dl motsvarar 90 g)
  • 8 soltorkad tomat i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl persiljeblad
  • 1 dl basilikablad
  • 1 1/2 dl färsk, riven parmesanost (1 1/2 dl motsvarar 60 g)
  • 0,66 dl olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • färskmalen svartpeppar
  • 400 g mogen brieost
  • några små basilikablad till garnering
Brödkrutonger
  • 2 baguetter
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?