Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Breakfast pizza

Har du tortillabröd över efter fredagstacosen? Perfekt! Då kan du impa med snyggaste pizzan till lördagens frukost. Spenat, avokado, fetaost och ägg gör denna breakfast pizza både färgglad och riktigt god.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg tortillabröden på en bakpappersklädd plåt. Bred på tomatsås och strö över babyspenat,  fetaost och körsbärstomater. 
  3. Ställ in i mitten av ugnen 5-10 minuter. 
  4. Ta ut och knäck över 1 litet ägg på varje pizza. Ställ in ytterligare ca 5 minuter tills äggen är krämiga. 
  5. Toppa med avokado, färsk koriander, chiliflakes, salt och peppar.

För alla

Kontrollera innehållet i tomatsåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 2 st
  • 2 medelstora tortillabröd
  • 1 dl tomatsås
  • 2 dl babyspenat
  • 50 g smulad fetaost
  • 3 halverade körsbärstomater
  • 2 små ägg
  • 1 urkrnad, skivad avokado
  • färsk koriander
  • chiliflakes
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2104 kJ / 503 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer