Brännvinssill

Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
4
Brännvinssill

Klassiskt recept på smakrik brännvinssill som passar utmärkt till både midsommar och andra festligheter. Varva matjessillen med rödlök, vitlök och dill i en glasburk och tillsätt sedan marinaden av rosépeppar, kryddpeppar, tomatjuice och brännvin.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Brännvinssill

Ingredienser

undefined
2   burkar matjessill
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
4   dillkvist

Marinad

1 dl  tomatjuice
2 msk  olja
1 msk  ättiksprit (12%)
1/2 dl  socker
10   kryddpepparkorn
10   rosépepparkorn
3 msk  brännvin gärna aquavit

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Min favorit bland sillarna på julbordet!

Gunilla

2010-12-09

Jättegott! Mild och smakrik!

Maria

2007-12-29

Perfekt till julbordet. Så enkel att göra & så mycket godare än du tror. Prova!

Anneli

2006-12-13

Testa liknande recept

Karins sherrysill
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med apelsinsmak
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingon-och pepparsill
Betyg 2.5 av 5.
270 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord björksnaps
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Hemkryddad snaps med blåbär och kardemumma
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med mynta
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga