Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Brännvinssill

Klassiskt recept på smakrik brännvinssill som passar utmärkt till både midsommar och andra festligheter. Varva matjessillen med rödlök, vitlök och dill i en glasburk och tillsätt sedan marinaden av rosépeppar, kryddpeppar, tomatjuice och brännvin.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av väl, men spar några matskedar av sillspadet.
  2. Skär sillen i ganska smala bitar. Skala och hacka rödlöken. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Hacka dillen.
  3. Varva sill, lök och dill i en burk. Blanda samman tomatjuice, sillspad, olja, ättiksprit och socker. Rör väl tills sockret löst sig.
  4. Krossa pepparkornen lätt och tillsätt dem. Smaka till sist av med brännvin efter tycke och smak och häll marinaden över sillen.
  5. Låt brännvinssillen stå och mogna i kylskåp i minst 1 dygn före servering.

Ingredienser

  • 2 burkar matjessill
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dillkvist
Marinad
  • 1 dl tomatjuice
  • 2 msk olja
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 1/2 dl socker
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 rosépepparkorn
  • 3 msk brännvin gärna aquavit
Lägg till i inköpslistan