Brända rosa mandlar

Brända mandlar är klassiskt julgodis – men sött och gott nog att avnjutas även under andra delar av året. Här färgas de kanderade mandlarna rosa med röd hushållsfärg. Men det står var och en fritt att färga dem gula, gröna, blå eller varför inte lila?
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1357 KJ / 324 kCal
Fett13 g
Salt0.01 g
Kolhydrater46 g
Protein5 g
Kommentarer
6 stDu ngn tar inte alls! För mycket vatten!
Maria
I steg 2 så kokade jag länge, gick på färg och konsistens och gick först vidare när den var fluffig,klibbig och ljusbrun. Steg 4 gick riktigt snabbt. Fick ett bra resultat
Mårten
Det mesta av sockret ligger i kastrullen eller löst bredvid. Ytterst lite fastnade på mandlarna. hade skållat dem, och sett till att de var riktigt torra.
Kristina
Hej Kristina! Rörde i mandlarna hela tiden? Det viktiga är att man hela tiden rör så att sockret fastnar på mandlarna. Hoppas att du vill testa receptet igen! Hälsningar Elina
ICA-köket