Brända mandlar

Ett klassiskt julgodis är såklart kanderade mandlar. Dessa sockrade sötsaker får en att tänka på julmarknader och gammaldags godis. Allt du behöver är mandlar, socker och vatten.

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1779 KJ / 425 kCal
Fett27 g
Salt0 g
Kolhydrater32 g
Protein10 g
Kommentarer
21 stPlättlätt och jättegott! Rostade på 6:an och ”sockrade” på 3:an - rörde hela tiden, gick fort på slutet, hällde ut på bakplåtspapper och siktade över vaniljsocker.
Helena
Se till att inte ha för hög värme. Sen pudrar man på lite salt lakritspulver innan dom kallnar. 👍🏼
Ralf
Har gjort förut med annat recept. Det var väldigt vattnigt och jag fick det aldrig att sockra sig, innan det blev bränt. Körde på 4-5 på en 9-skala.
Christina
Har gjort efter detta recept tidigare, resultatet blev lika gott den här gången också.
Maria
Mycket enkelt!
Daniel
Har gjort detta recept ett tiotal gånger och det blir alltid magiskt gott! Rekommenderar varmt att pudra med vaniljsocker och kanel när det sockrat sig och ska upp på bakplåtspappret.
Alexander
Jättegott! Smaksatte med lite vaniljsocker som det stod att man kunde göra samt en nypa flingsalt. ☺️ Jag hade dock kunnat rosta mandlarna aningens längre. Får helt enkelt göra dom igen! 😌 ”Synd” för mig!
Hannah
Nåt galet blev det. För mycket vätska kändes det som. Det sockrade sig aldrig utan blev bara svart socker som till pepparkakshus. De blev svarta och blanka och smakar bränt socker
Åsa
Besviken! Läste ICAs svar att man skulle ”koka lite längre” och ”ha tålamod” för att få vattnet att koka bort, men det slutade med att de smakade bränt, trots att värmen intr var så hög och att det inte brände fast i pannan. Försökte rädda dem med florsocker och kanel, men det hjälpte inte tyvärr.
Anna-lena
Jättebra recept. De blev goda på första försöket. Jag lade till 1 tsk kanelpulver och det blev jättegott😋
Sara