Brända mandlar

Ett klassiskt julgodis är såklart kanderade mandlar. Dessa sockrade sötsaker får en att tänka på julmarknader och gammaldags godis. Allt du behöver är mandlar, socker och vatten.

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1779 KJ / 425 kCal
Fett27 g
Salt0 g
Kolhydrater32 g
Protein10 g
Kommentarer
14 stNåt galet blev det. För mycket vätska kändes det som. Det sockrade sig aldrig utan blev bara svart socker som till pepparkakshus. De blev svarta och blanka och smakar bränt socker
Åsa
Besviken! Läste ICAs svar att man skulle ”koka lite längre” och ”ha tålamod” för att få vattnet att koka bort, men det slutade med att de smakade bränt, trots att värmen intr var så hög och att det inte brände fast i pannan. Försökte rädda dem med florsocker och kanel, men det hjälpte inte tyvärr.
Anna-lena
Jättebra recept. De blev goda på första försöket. Jag lade till 1 tsk kanelpulver och det blev jättegott😋
Sara
Vaniljsocker? Står inte i receptet vad jag kan se🤔
Ann-catrin
Hej Ann-Catrin! Vaniljsockret står som tips i tipsrutan. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
När ska vaniljsockret i? Ska det smälta med socker och vatten eller röras på efteråt?
Madeleine
Hej Madeleine! Tillsätt vaniljsockret när mandlarna börjar torka. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Funkar inte alldeles för mycket vätska
Annika
Hej Annika! Tack för din kommentar. Om det känns för vattnigt behöver du koka lite längre tills det sockrar sig och fastnar på mandlarna. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
De sägger inte hur varm det är som man ska steka med?
Nongnoot
Mina blir inte sockriga utan blanka. Vilket steg för jag fel?
Andreas
Hej Andreas! Tror inte du gjort något fel, behöver bara ha lite mer tålamod och koka dem lite längre :) Hälsningar Ulrika
ICA-köket
dåligt recept! blev bränt
Oliver
Oj, nej så tråkigt, då hade du nog lite väl hög värme på plattan, man behöver även röra då och då. Hoppas du vill prova igen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Precis gjort detta, men jag hällde upp på ett bakplåtspapper och hade florsocker på. Det brukar man ha. Jag gjorde min lag i en kastrull men stekte sedan allt i stekpannan.
Elin