Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bräckt kassler med höstwok och basilikakräm

Snabblagat och omtyckt kasslerrecept. Stek kasslern i smör och fräs under tiden den mumsiga höstwoken med lök, morötter, paprika och squash. Servera det bräckta köttet med woken och en fräsch basilikakräm.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Skölj, skala och strimla morötterna. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och strimla squashen.
  2. Fräs grönsakerna i olja i en wok eller stor stekpanna. Smaksätt med soja, salt och svartpeppar.
  3. Basilikakräm: Blanda lätt crème fraiche med hackad färsk basilika, limesaft och pressad vitlök. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Skär kasslern i tunna skivor. Stek kasslerskivorna i margarin eller smör. Servera med ris.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja, välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja, byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 squash
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 500 g kassler
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 port basmatiris
Basilikakräm
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk hackad färsk basilika
  • saften av 1/2 lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan