Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Bovetegröt (gluten och mjölkfri)

Bovetegröt är längdåkaren Emma Wikéns favoritgröt till frukost. En god och glutenfri gröt med bovete, linfrön, solrosfrön och härlig doft av kanel. Enkel att blanda och koka ihop. Toppa med hallon, skivad banan och mjölk – eller sojamjölk för en mjölkfri gröt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda boveteflingor med resten av ingredienserna i en kastrull. Koka enligt anvisningen på boveteförpackningen.
  2. Servera gröten med hallon, skivad banan och sojamjölk.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 dl boveteflingor
  • 1 msk hela linfrön
  • 1 msk solroskärnor
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm kanel
  • 2 1/2 dl vatten
Till servering
  • hallon
  • banan
  • sojadryck
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2779 kJ / 662 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept