Bovetegröt (gluten och mjölkfri)

77
1
Bovetegröt (gluten och mjölkfri)

Bovetegröt är längdåkaren Emma Wikéns favoritgröt till frukost. En god och glutenfri gröt med bovete, linfrön, solrosfrön och härlig doft av kanel. Enkel att blanda och koka ihop. Toppa med hallon, skivad banan och mjölk – eller sojamjölk för en mjölkfri gröt.

Skriv ut
Bovetegröt (gluten och mjölkfri)

Ingredienser

1 portioner
1 dl
boveteflingor
1 msk
hela linfrön
1 msk
solroskärnor
1/2 krm
salt
1/2 krm
kanel
2 1/2 dl
vatten

Till servering

hallon
banan
sojadryck

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

77

Kommentar

Tove

2/11/2016

Det ska jag prova i helgen .låter jättegott som omväxling till havregrynsgröt.

Näringsvärde per portion

Energi 2779 KJ / 662 kCal
Fett 22 g
Salt 0.25 g
Kolhydrater 80 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept