Bönsallad med svartkål och halloumi

18
3
Bönsallad med svartkål och halloumi

Fräsch bönsallad med halloumi som för tankarna till Medelhavet. Här samsas svartkål med varma gröna linser, rött råris, haricots verts, och friska smaker som citron, honung och mynta hjälper till att balansera upp sältan i osten. Toppa salladen med en svalkande yoghurtdressing och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016

Bönsallad med svartkål och halloumi

Ingredienser

4 portioner
360 g
supermix (gärna med gröna linser)
150 g
haricots verts
1
kruka mynta
1
citron
1 msk
honung
1 msk
olivolja
-
salt och peppar
150 g
svartkålsmix
2 dl
matyoghurt
300 g
halloumi

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd yoghurt och halloumi utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Viktoria

2019-01-05

Vad för gryn?

Redaktionen ICAse

2019-01-07

Hej Viktoria! I detta fallet har vi använt Supermix, gärna med linser. Hälsningar Michelle

Benita

2016-09-13

Fräscht med tuggmotstånd och nya smaker - riktigt gott !

Viktor

2016-09-12

Nja, två vuxna, två tonåringar och en åttaåring och det blev mer än hälften kvar, den här rätten gick helt enkelt inte hem hos oss. Ett evigt tuggande av supermix och grovstrimlad svartkål tillsammans med gnisslet av halloumin gjorde att vi satt tysta tillsammans länge vid bordet...

Näringsvärde per portion

Energi 2282 KJ / 545 kCal
Fett 25 g
Salt 4 g
Kolhydrater 47 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept