Fräsch bönsallad med halloumi som för tankarna till Medelhavet. Här samsas svartkål med varma gröna linser, rött råris, haricots verts, och friska smaker som citron, honung och mynta hjälper till att balansera upp sältan i osten. Toppa salladen med en svalkande yoghurtdressing och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd yoghurt och halloumi utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad för gryn?
Viktoria
2019-01-05Hej Viktoria! I detta fallet har vi använt Supermix, gärna med linser. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-07Fräscht med tuggmotstånd och nya smaker - riktigt gott !
Benita
2016-09-13Nja, två vuxna, två tonåringar och en åttaåring och det blev mer än hälften kvar, den här rätten gick helt enkelt inte hem hos oss. Ett evigt tuggande av supermix och grovstrimlad svartkål tillsammans med gnisslet av halloumin gjorde att vi satt tysta tillsammans länge vid bordet...
Viktor
2016-09-12