Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Böcklingomelett med citron, kapris och rödbetor

Recept på matig och god omelett med fisk. Du gör omelettsmeten på ägg och vatten och häller den över purjolök, potatis och böckling. Du serverar böcklingomeletten med färgglada rödbetor i klyftor och garnerar med citron och kapris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten i ca 15 minuter.
  2. Rensa böcklingen fri från skinn och ben. Skiva den kokta potatisen och finhacka purjolöken.
  3. Blanda samman ägg och vatten. Salta och peppra. Skär ut skinnfria klyftor från citronen.
  4. Fräs purjolöken, böcklingen och potatisen i lite smör. Slå sedan omelettsmeten över och grädda den. Bryn resterande smör.
  5. Skala rödbetorna och skär klyftor. Lägg upp 1/2 omelett (per port) med sallad vid sidan om. Garnera med rödbetorna, citronfiléerna och kapris. Slå lite brynt smör över.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 färska rödbetor
  • 2 böcklingar
  • 2 kokta potatisar
  • 1/2 purjolök
  • 4 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 citron
  • 40 g smör
  • blandad sallad
  • 2 msk kapris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?