Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Böcklingklämma med ägg, lök och kaviar

Denna läckra tunnbrödsklämma av crème fraiche, böcklingar, rökt kaviar och hårdkokta ägg smakar ljuvligt gott. Böcklingklämma med ägg, lök och kaviar tillagar du på under 30 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa crème fraiche tills den blivit fast. Blanda ner finhackad rödlök, grovhackade hårdkokta ägg samt rökt kaviar. Smaka av med salt och peppar.
  2. Plocka köttet från böcklingarna.
  3. Lägg upp stora skivor mjukt tunnbröd. Klicka på rejält med kaviarblandningen.
  4. Fördela böcklingen ovanpå och avsluta med långa gräslöksstrån. Rulla ihop till rullar eller klämmor.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt tunnbröd eller tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller Imat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl finhackad lök
  • 2 grovhackade, hårdkokta ägg
  • 1/2 dl rökt kaviar
  • salt och peppar
  • 3 böcklingar
  • 4 skivor mjukt tunnbröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer