"Blonda" vårpizzor med coleslaw | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

"Blonda" vårpizzor med coleslaw

Sugen på pizza? Då kanske dessa förträffliga, blonda vårpizzor med mumsig coleslaw är något för dig. Grädda pizzorna med härlig frukt- och grönsaksfyllning och servera Susannes krämiga coleslaw till de varma, timjankvistdekorerade pizzorna.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Gör pizzabottnarna.
  3. Fyllning: Skölj, skala och skiva palsternacka, lök, stjälkselleri och zucchini fint. Strimla paprika och aprikoser.
  4. Blanda samman fyllningen och fördela över pizzabottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter utan att det tar för mycket färg. Pizzorna ska vara ljusa. Garnera med timjankvist.
  5. Coleslaw: Finstrimla kinakålen och förväll den hastigt i kokande saltat vatten. Låt kålen rinna av ordentligt och blanda med fint strimlad morot och salladslök. Vänd ihop med gräddfil och majonnäs. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Låt stå kallt en stund före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • pizzabottnar (ditt eget favoritrecept)
Fyllning
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1 selleristjälk
  • 1 zucchini (à 200 g)
  • 1 gul paprika
  • 100 g mjuka söta aprikoser
  • 150 g fetaost
  • 150 g pizzaost
  • 1/2 tsk salt
  • färsk timjan
Susannes coleslaw
  • 1/2 kinakålhuvud
  • morot
  • salladslök
  • 1/2 dl majonnäs
  • citronsaft
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan