Blomkålssoppa med färskost och pinjenötter

Betyg 3.9 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Blomkålssoppa med färskost och pinjenötter

En trevlig blomkåls- och färskostsoppa med pinjenötter, som du äter med enbart bröd eller kanske serverar till förrätt. Låt potatis, lök och blomkål kokas mjuka i buljong före du mixar allt slätt och tillsätter cream cheese. Toppa med nötter.

Blomkålssoppa med färskost och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
2 potatisar (2 potatisar = ca 150 g)
1 gul lök
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
1/2 msk smör eller margarin
1 liter grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
100 g cream cheese (23 %)
salt
peppar
1 tsk gurkmeja
3 msk skuren gräslök
3 msk pinjenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Gott recept. Räcker till 5 port för mig.

    Vivian

  • Supergott tyckte alla, men jag vågade mig bara på halva mängden gurkmeja

    Anna

Testa liknande recept

  • Blomkål med ingefära och senapsfrö
    Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Krämig kycklingsoppa med pinjenötter
    Betyg 4.2 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Golden carrot cake
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parmesanflarn med pinjenötter
    Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad