Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Blomkålsfrestelse med curry

Blomkålsfrestelse med curry passar både som en vegetarisk rätt eller tillsammans lite bacon. Tillaga blomkål tillsammans med purjolök och morötter i buljong och apelsinsaft och smaksätt med curry. Strö över mandelspån och servera med vildris.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela blomkålshuvud i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten (1 tsk salt per liter vatten).
  2. Skölj och strimla purjolöken. Skala morötter och skär i skivor. Fräs lök och morötter i margarin eller smör. Strö över curry. Rör om. Späd med grönsaksbuljong och saft av apelsin. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg upp blomkålen på fat och fördela grönsakssåsen över. Rosta gärna mandelspån i torr panna och strö över.
  4. Servera med vildris eller stekt bacon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 liten purjolök
  • 3 morötter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk curry
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • saft av 1 apelsin
  • 1 påse mandelspån (à 50 g)
  • 4 port vildris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?