Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blodpudding med päron och katrinplommon

Blodpuddingen och knaperstekt bacon får ett rejält lyft när det serveras med en söt och syrlig blandning av plommon, päron och honung med en hint av muskot.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala päronen och skär dem i klyftor. Grovhacka katrinplommonen.
  2. Stek päronen i smör i några minuter så att de blir gyllenbruna.
  3. Tillsätt honung, vinäger och katrinplommon. Raspa några drag med muskotnöten över. Låt koka ihop några minuter.
  4. Knaperstek fläsket. Stek blodpuddingen och servera detta med frukten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 päron
  • 75 g katrinplommon
  • smör till stekning
  • 2 msk honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • muskotnöt
  • 1 pkt rimmat fläsk (à ca 250 g)
  • 500 g blodpudding
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?