Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blandad sallad med hallonvinägrett

Blandad sallad med hallonvinägrett är en härlig sallad som passar utmärkt till en sommarlunch. Förbered en sallad med grönsallad, ekbladssallad, rödlök, rädisor och gurka och blanda med den goda vinägretten på hallon, rödvinsvinäger och olja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och torka salladen. Riv den i mindre bitar och lägg i en stor skål.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt. Skölj och skiva rädisor och tärna gurka. Blanda ner lök, rädisor och gurka i salladsskålen.
  3. Vinägrett: Mixa hallonen i mixer eller matberedare. Tillsätt vinäger, olja, vatten, salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 grönsalladshuvud
  • 1 ekbladssalladshuvuden
  • 1 rödlök
  • 1 knippe rädisor
  • 1/2 gurka
Hallonvinägrett
  • 1 dl färska eller frysta hallon
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl olja
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?