Blandad grönsallad med bärvinägrett

Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Blandad grönsallad med bärvinägrett

Vill du ha en spännande sallad till maten eller bara en snabb lättlunch? Prova då denna blandade grönsallad med söt bärvinägrett. Häll över vinägretten på den krispiga salladen och strö på salladskrydda. Servera och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000

Blandad grönsallad med bärvinägrett

Ingredienser

4 portioner
50 g björnbär
50 g hallon
1 msk balsamvinäger
1 dl olivolja
250 g blandad sallad t ex roman-, eklöv- och rucola (250 g motsvarar ca 2 tråg blandad sallad)
1 tsk grekisk salladskrydda

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Detta receptet låter kanske lite mysko men vi serverade det vid en middag med 15 personer och det var bara barnen som inte var förtjusta. En jättespännande smak kombination

    Carina

Testa liknande recept

  • Blandbärssaft
    Betyg 2.2 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Björnbärssylt med gin
    Betyg 4.4 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Björnbärsmarmelad med lakrits
    Betyg 4.6 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lyxig chokladkaka med sommarbär
    Betyg 3.4 av 5.171 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rårörda björnbär
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad