Blåmusselrisotto

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
3
Blåmusselrisotto

Blåmusselrisotto är en riktigt läcker rätt som passar vid högtider tillsammans med en lyxig sallad. Getost, purjolök, squash och tomater gör risotton fräsch och smakrik vilket passar blåmusslor och vitt vin.

Blåmusselrisotto

Ingredienser

4 portioner
1   påse färska blåmusslor eller musslor på burk (1 påse färska motsvarar 1 burk musslor à 400 g)
1/2   gul lök
2 msk  olivolja
1 1/2 dl  vitt vin
1 1/2 dl  vatten

Risotto

1/2   liten purjolök
1/2   squash
1/2 tsk  finhackad chili
1 msk  olivolja
5 dl  avorioris (eller långkornigt ris)
100 g  getost (eller annan smakrik ost)
2   tomater
1 l  buljong (vatten + musselspad)
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Det står dill bland ingredienserna men sen står det chili i beskrivningen. Misstänker att dillen har hamnat fel?

Lotta

2020-07-29

Hej Lotta! Din misstanke var helt rätt. Tack för att du hörde av dig så vi kunde korrigera i receptet. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2020-07-30

Skulle kunna tro att det ska vara chili istället för dill. Annars verkar det stämma.

Camilla

2012-04-01

Receptet stämmer inte alls! Kolla igenom "gör så här" innan du åker och handlar!!!!

Charita

2006-02-09

Testa liknande recept

Risotto med ruccola
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade lökar med curry- och musseldipp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade blåmusslor med västerbottenssmör
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoli med musselemulsion 
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vinkokta fänkålsmusslor
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med rödlök och skinka
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga