Blåmusselrisotto
Blåmusselrisotto är en riktigt läcker rätt som passar vid högtider tillsammans med en lyxig sallad. Getost, purjolök, squash och tomater gör risotton fräsch och smakrik vilket passar blåmusslor och vitt vin.
Ingredienser
4 portioner
1 påse färska blåmusslor eller musslor på burk (1 påse färska motsvarar 1 burk musslor à 400 g)
1/2 gul lök
2 msk olivolja
1 1/2 dl vitt vin
1 1/2 dl vatten
Risotto
1/2 liten purjolök
1/2 squash
1/2 tsk finhackad chili
1 msk olivolja
5 dl avorioris (eller långkornigt ris)
100 g getost (eller annan smakrik ost)
2 tomater
1 l buljong (vatten + musselspad)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det står dill bland ingredienserna men sen står det chili i beskrivningen. Misstänker att dillen har hamnat fel?
Lotta
2020-07-29Hej Lotta! Din misstanke var helt rätt. Tack för att du hörde av dig så vi kunde korrigera i receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-30Skulle kunna tro att det ska vara chili istället för dill. Annars verkar det stämma.
Camilla
2012-04-01Receptet stämmer inte alls! Kolla igenom "gör så här" innan du åker och handlar!!!!
Charita
2006-02-09