Blåmusselrisotto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Blåmusselrisotto

Blåmusselrisotto är en riktigt läcker rätt som passar vid högtider tillsammans med en lyxig sallad. Getost, purjolök, squash och tomater gör risotton fräsch och smakrik vilket passar blåmusslor och vitt vin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skrapa musslorna med en kniv så att de blir rena. Kontrollera att de är väl slutna.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olivoljan i en låg vid kastrull eller gryta. Lägg i musslorna och låt dem koka 3-4 minuter under lock tills de öppnar sig. Tillsätt vin och vatten och låt koka 2-3 min ytterligare. Används burkmusslor, låt dem rinna av.
  3. Risotto: Skölj och strimla purjolök och squash. Fräs grönsaksstrimlorna med chilin i olja i en kastrull. Häll i ris och buljong. Koka upp och låt puttra på svag värme ca 20 min tills riset är klart. Smula i getosten.
  4. Skölj och skär tomaterna i bitar. Vänd ner tomater och musslor i riset. Smaka av med salt och peppar. Servera med en god sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse färska blåmusslor eller musslor på burk (1 påse färska motsvarar 1 burk musslor à 400 g)
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 1 1/2 dl vatten
Risotto
  • 1/2 liten purjolök
  • 1/2 squash
  • 1/2 tsk finhackad dill
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl avorioris (eller långkornigt ris)
  • 100 g getost (eller annan smakrik ost)
  • 2 tomater
  • 1 l buljong (vatten + musselspad)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan